Skip to main content

De 13e editie van Urk Cup werd verhitte strijd

Een slijtageslag werd het: de strijd om de Urk Cup. Een verhitte wedstrijd met een verrassende winnaar die in het heetst van de strijd het hoofd koel wist te houden.

Pieter Brands, inmiddels 60 jaar oud en zaterdag de beste van de 42 golfers die de strijd om de Urk Cup waren aangegaan.

Om twaalf uur was de start en pas vijf uur later kwamen de bezwete en moegestreden golfers uit Urk het clubhuis van de prachtige maar ook moeilijke golfbaan in Emmeloord weer binnen. De hitte tijdens de 18 holes en dertien kilometer had slachtoffers gemaakt, dat was duidelijk.

Maar dat Pieter Brands de beste in de A-groep zou zijn had niemand verwacht . ,, Tja, het ging wel lekker, maar dat ik hier zou winnen had ik ook niet verwacht “, was het nuchtere commentaar. Hij mocht zich dus de striept-boatjes-blazer laten aantrekken en dat gebeurde door de winnaar van vorig jaar : Hendrik Jan Brands. Precies: de zoon van Pieter dus en ook zaterdag was juist hij ook de grote favoriet voor de Urk Cup. Maar helaas dus, geen prolongatie voor Hendrik Jan. Waar het meestal andersom is , was het nu een best wel opmerkelijke vader verslaat de zoon.

Overigens plaatste Hendrik Jan zich toch wel weer in de schijnwerpers , met een prachtige score van 75 (drie boven de baan). Daarmee won hij net niet de strokeplay titel voor de beste golfer. Die ging naar Steven Chapman, de bijna 15 jarige jeugdwereldkampioen, die als gastspeler deze mooie titel aan zijn al prachtige palmares kan toevoegen. Hij had drie slagen minder nodig over de  18 holes (72). Bij de stableford-uitslag vielen achter winnaar Pieter Brands een verrassende Meindert de Boer (2) en toch nog Hendrik Jan Brands (3) in de prijzen. Bij de hoge handicappers waren het Philip Baarssen en Jurie van de Berg die de Urker eer hoog hielden.

Om half acht op de warme zaterdagavond kwam er tenslotte een einde aan een mooie golfdag, prima georganiseerd en met een verrassende winnaar. Voor de Urker golfers is deze editie afgewerkt, maar er wordt al vooruit gekeken naar die van volgend jaar.

Via www.urkcup.nl/urk-cup-2023 kun je de foto`s terugkijken van de 13e editie van de Urk Cup

Editie 2024 en clinic

Volgend jaar wil de organisatie op vrijdagmiddag/avond, vooraf aan de Urk Cup,  weer een clinic organiseren voor urkers die eens kennis willen maken met de golfsport. Naast onze golfpro , zijn er diverse urker spelers die aan deze clinic meewerken.

Kent u iemand in uw familiekring of vriendenkring die wellicht enthousiast is om een keer te komen golfen, kan hij/zij zich melden bij Hendrik Jan Brands, mob 0630719435 of via hendrikjan.brands@condorcarpets.nl

Ideeën:

Hebt u ideeën of tips voor de organisatie van de Urk Cup, twijfel dan niet en contacteer een van de leden van de organisatie. Wilt u komend jaar helpen met hand en span diensten vooraf aan de Urk Cup dan bent u van harte welkom. Vele handen maken immers licht werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *