Skip to main content

Jan Bos winnaar 11e Urk Cup

De Urk Cup ging naar Jan Bos en de strokeplaytitel was voor Sandy McPherson: dit was zater
dag de uitkomst van een spannende golfwedstrijd die verrassende winnaars opleverde.

De Schotse Urker Sandy McPherson is van oudsher een van de betere golfers en dat bevestigde hij zaterdag des te meer door met 83 slagen de beste te zijn op de golfbaan. Vanwege zijn scherpe handicap ontging hem de Urk Cup, die
een proof werd voor de gedegen spelende Jan Bos. Het is overigens de tweede keer dat Jan Bos erin slaagt de titel binnen te halen.

Het waren zaterdag ideale omstandigheden op de Emmeloorder golfbaan, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een sfeervolle Urker golfbaan, met onder meer vlaggen, klederdracht in de waslijn en overal aankleding met de striept-boatjenstof. Om elf uur gingen de ruim dertig deelnemers van start. En al snel werd het duidelijk dat favoriet Harm de Boer een moeilijke eerste ronde kende. Hij zou na een uitstekend herstel op de tweede negen holes echter alsnog op een gedeelde tweede plaats eindigen, samen met de opnieuw prima spelende Hendrik Jan Brands.

Good old Geert Weerstand kwam ook uitstekend uit de startblokken en hield dat 18 holes goed vol. Hij pakte op handicap de derde plaats bij de Urk Cup. Bij de B groep ging de eerste prijs naar Ron Leenders.

In de groep met hcp + 24 waren er ook enkele verrassingen. Winnaar werd de nog niet zo lang golfende Fokke Bakker met op de nummers 2 en 3 de al wat langer golfende Pieter Sinke en Jurie van den Berg. Knapper is daarom de prestatie van Jeroen en Anna Marie Oost, die uitstekend wisten te presteren.

BRON: URKERLAND 06-09-2021

GROEP HCP < 24

 1. Jan Bos
 2. Sandy McPherson
 3. Geert Weerstand
 4. Hendrik Jan Brands
 5. Albert Brouwer
 6. Jannie Hoekstra
 7. Harmen de Boer
 8. Arie Post
 9. Dirk van Urk
 10. Luc Visser
 11. Iede Pasterkamp
 12. Johannes van de Wereld

GROEP HCP + 24

 1. Fokke Bakker
 2. Pieter Sinke
 3. Jurie van den Berg
 4. Anna Maria Oost
 5. Kees Nentjes
 6. Jan Kramer
 7. Jaap Taal
 8. Pieter Brands
 9. Meindert de Boer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *