Skip to main content

Urk Cup 2021 gaat door

Op zaterdag 4 september is het zo ver voor de Urker golfers: op de 9-holes baan van Emmeloord zal men met elkaar gaan strijden om de Urk Cup. Het is alweer voor de elfde keer dat deze wedstrijd op de toernooi-agenda prijkt, en dit jaar rekent de organisatie op een record aantal deelnemers, verdeeld over twee wedstrijdgroepen.

Golfclub Emmeloord mag zich verheugen in een toenemend aantal Urker leden, die ook tijdens de reguliere wedstrijden van de club hoge ogen gooien. Golfers als Harm de Boer, Hendrik Jan Brands en de broers Jan en Jacob Brands hebben de laatste jaren enorme progressie geboekt. Vorig jaar moesten ze na een spannende strijd echter hun meerdere erkennen in Dirk van Urk.

Deelname aan de wedstrijd op 4 september is mogelijk voor iedere Urker golfer met baanpermissie. Ook golfers die nauwe banden hebben met Urk (bijvoorbeeld vanwege familie of werk) kunnen zich inschrijven. Naast het sportieve element is het vooral ook een gezellige ontmoeting voor het toenemende aantal Urker golfliefhebbers. Voor meer informatie en voor registratie van deelname kan men terecht op de site www.urkcup.nl.

Ryder Cup Urk – Genemuiden

Overigens staat er voor de beste Urker golfers voor zaterdag 2 oktober een bijzondere gebeurtenis op het programma. Voor het eerst zal er een wedstrijdteam uit Urk worden samengesteld die gaat spelen tegen Genemuiden. Er wordt gespeeld op neutraal terrein: de baan van Golfclub Dronten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *