Skip to main content

Dirk van Urk wint 2020 Urk Cup

De aanloop was professioneel geweest: een aantal Urker golfers bivakkeerde zelfs een aantal dgen in duitsland om zich daar al golfend voor te bereiden op de jaarlijkse Urk Cup. Zaterdag was het dan echt zo ver: met harde winst en soms een hevige regenbui namen 31 Urker golfers het tegen elkaar op en ze zorgden voor een spannende ontknoping.

De titelkandidaten waren zaterdag Harm de Boer, Kees Kramer, Hendrik Jan Brands en Sandy McPherson. Zowel kees Kramer al de Urker met Schotse roots Sandy McPershon speelden prima, maar zagen langzaam maar zeker het gat groter worden met de andere kanshebbers.

Uiteindelijk moest de strijd beslist worden tussen Dirk van Urk, Hendrik Jan Brands en Harm de Boer. En Spannend werd het, de laatste holes waren beslissend en het was uiteindelijk Dirk van Urk die al eerste eindigde. Een prachtige prestatie van deze Urker golfer van het eerste uur, die nu voor het eerst de Urk Cup op zijn naam wist te schrijven.

Het is bijna vanzelfsprekend geworden: Harm de Boer was weer heer en meester in het strokeplay klassement. Met 82 slagen over de 18 holes bevestigde hij opnieuw zijn klasse, knap gevolgd door Hendrik Jan Brands (86) en Dirk van Urk (93).

De dames hebben enige voordeel bij de holes, omdat ze wat minder afstand hoeven te overbruggen, en daar profiteerde Wilma Kaptijn optimaal van, door knap ’the Longest’ op haar naam te schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *