Skip to main content

Hendrik Jan Brands winnaar Urk Cup 2019

De weersverwachtingen voorspelden weinig goeds en dat mocht ook over het spel van Hendrik Jan gezegd worden. Op de driving range liet de kersverse vader duidelijk blijken niet in vorm te zijn. Gelukkig bleek Hendrik Jan zijn pessimisme met de weerman te delen. Zowel het weer als het spel van Hendrik Jan waren fantastisch.. Met ruime overmacht legde Hendrik Jan beslag op de felbegeerde Urk Cup trofee.

Bijna 35 Urker golfers en golfers die een nauwe band met Urk hebben sloegen afgelopen zaterdag af voor al weer de negende editie van de Urk Cup. Dit jaar werd de Urk Cup over 18 holes gespeeld, en dat blijkt toch andere koek te zijn dan 9 holes. Verschillende kanshebbers na negen holes vielen op de tweede negen door de mand. Dat mag niet gezegd worden voor Sandy McPherson en Harm de Boer. Beiden speelden zeer matig op de eerste negen maar lieten op de tweede negen zien wat ze waard zijn. Sandy was op hole 14 slechts 2 cm verwijderd van een eagle.

Ondanks hun goede spel wist Harm niet verder te komen dan de derde plek, terwijl Sandy beslag legde op de vijfde positie. De tweede plek werd ingenomen door Kees Nentjes, die ondanks wisselvallig spel toch 36 stableford punten haalde.

In de B categorie, waar naar de niet-Urkers ook de hoge hcp’ers speelden, werd de eerste prijs gewonnen door Liesbeth Hagedoorn-Busbroek. De tweede prijs ging naar Jan Felix en de derde prijs werd gewonnen door Esra van Wageningen, op Urk geen onbekende. Opvallend was dat er dit jaar maar twee Urkers meededen aan de B categorie. Dat is een teken dat het niveau van de Urker golfers sterk aan het verbeteren is.

Vermeldenswaardig is de prestatie van Harm de Boer, ondanks het feit dat hij eerder deze week voor het eerst vader is geworden, stond hij gemotiveerd aan de start. Ondanks dat hij qua stableford punten op de derde positie is geƫindigd, wist hij toch de stroreplay wedstrijd te winnen. De wedstrijdleiding was zodanig verzekerd van de vorm van Harm dat de eerste prijs bestond uit een pak pampers.. Gelukkig liet Harm ons niet in de steek!!

Onder op deze pagina hebben we nog wat foto’s geplaatst zodat we kunnen nagenieten van wederom een geslaagde Urk Cup.

[modula id=”422″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *