Skip to main content

HJ en Harm winnen Foursome 2019

Onder ideale omstandigheden werd afgelopen zaterdag het par 3 toernooi voor Urker golfers gespeeld. Naast de Urk Cup op de grote baan, die dit jaar voor de negende keer wordt georganiseerd, wordt sinds vorig jaar ook een wedstrijd op de kleine baan van Golfclub Emmeloord gespeeld. Deze wedstrijd is laagdrempelig en een goede gelegenheid voor de beginnende golfers om ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden.

In 3 poules streden in totaal 12 teams van 2 golfers om de overwinning. De speelvorm was foursome matchplay, waarbij je in teamverband tegen een ander team speelt. Deze spelvorm kan tot verrassingen leiden, zo kwamen Jan Brands & Kees Kramer de poulefase niet door en maakten beginnende golfers Evert van den Berg en Pieter Sinke het meer ervaren spelers nog knap lastig. De favorieten Hendrik Jan Brands en Harm de Boer ervoeren echter weinig tegenstand en wonnen al hun partijen waarvan 2 met de maximale score van 5&4.

Na de poulefase werden de halve finales gespeeld tussen Geert Weerstand / Marinus de Vries tegen de invallers Linda de Rijke en Amanda Surace. Deze wedstrijd werd door Geert en Marinus gewonnen.

De andere halve finale werd een familiale aangelegenheid. Harm en Hendrik Jan troffen namelijk de broers Pieter en Lubbert Brands. Ondanks het grote verschil in handicap wisten de gebroeders Brands, die al eerder samen een foursome toernooi wonnen, het Harm en Hendrik-Jan nog knap lastig te maken. Mede dankzij een aantal zeer goede puts viel de beslissing pas op de laatste hole.

De finale ging vervolgens tussen Harm & Hendrik-Jan en Geert & Marinus. Tot en met de zesde hole konden de ervaren Geert en Marinus goed tegenstand bieden. Op de zesde hole sloeg Marinus zijn bal echter in de zandbunker naast de green, terwijl Hendrik Jan zijn afslag op 1,5 meter van de vlag sloeg. Het lukte Geert vervolgens niet zijn bal uit het zand te krijgen, waardoor de hole naar Hendrik-Jan & Harm ging. Op hole 7 sloeg Marinus zijn bal midden op de green, terwijl Harm een zeer matige afslag had. Hendrik-Jan loste dit echter goed op en plaatste met zijn tweede slag de bal op 1 meter van de hole. Marinus sloeg zijn bal ook binnen de meter van de hole. Het kwam dus aan op het putten van Harm en Geert. Harm mocht als eerste putten en sloeg zijn bal overtuigend in de cup, waarna Geert een spannende put had. De put moest vallen, anders konden Harm en Hendrik-Jan niet ingehaald worden. Ondanks zijn ervaring gleed de bal net naast de hole, waardoor Hendrik-Jan & Harm hun favorietenrol waar wisten te maken.

Uitslag:

  1. Hendrik-Jan Brands & Harm de Boer
  2. Geert Weerstand & Marinus de Vries
  3. Linda de Rijke & Amanda Surace
  4. Pieter Brands & Lubbert Brands

De verliezerspoule werd gewonnen door Jan Brands & Maarten Taal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *